Min familj är den bästa

I helgen har jag umgåtts med familjen, alla var hemma och det var så fantastiskt mysigt. Jag och Glenn sov i husvagnen på gården i två nätter och hörde hur regnet smattrade mot taket. Alfred, Tilde och Jesper var lika underbara som alltid. Jag har haft världens mysigaste helg.

Chips er noe du spiser!

På Ica handlar alla nationaliteter, det märks rätt tydligt ( Jag har spelat gitarr så fingrarna snart blöder, så jag reserverar mig för eventuella felstavningar, onödiga kommentarer och dåliga skämt ).

En stor grupp som handlar så här på sommaren är Norrbaggarna. Jag var tvungen att kolla om chips heter samma sak i Norge som i Sverige, (varför ska jag snart förklara) ni vet de av potatis som man äter till en mysig film eller till frukost. Det gjorde det inte så klart, vi kan ju inte dela ord med norskarna! Chips heter alltså potetgull i grannlandet Norge.

Nu till saken - Ni vet på alla betalkort idag så finns det ett CHIP!
Men varje dag så får jag de mest puckade frågorna av just dessa baggar. Några alternativ följer...

  • Tar ni chips?
  • Är det... eh... sånt.. eh.. chips?
  • Fungerar de dära chipset?
  • CHIPS!?

    Till alla norrmän, norrkvinnor och norrbarn. Chips är något man äter, det är gjort av potatis, kryddas på olika sätt och säljs i påsar. Vi tar inte chips, jag har aldrig sett ett chips i form av en kortterminal och chips fungerar inte - man äter det!
    Chip eller mikrochip är en benämning på en bricka vanligtvis gjord i kisel innehållande en elektrisk krets. En sådan kiselbricka kan innehålla allt från en enstaka transistor till ett fullständigt datorsystem bestående av hundratals miljoner transistorer - Källa - Sv.wikipedia.org
    Jag tycker faktiskt om norskar ibland, trots att deras missförstånd av chips är enormt.

He is so pretty to me

Jaha.. Idag fick man beskedet om framtiden och skolan. Livet förändras så fort, man ska ta gigantiska beslut och allt kommer att förändras. Distanskursen känns mest attraktiv idag, för jag vill verkligen inte flytta. Om jag stannar slipper jag ta massa lån och då kan jag jobba emellanåt. Jag önskar att man kunde veta vad man vill, jag önskar att jag hade drömmar och mål. Min dröm är att få ett jobb som jag trivs med. ( Egentligen är min dröm att bli miljardär. Ha ett stort hus med ett musikrum, en schäferhane och Glenn )

Jag tänker nog stanna kvar i trygga Storuman ett tag till, det känns bäst.
Haven't you heard?
I'm stuck on a verse
I'm stuck on a boy who fills me with joy

He is so pretty to me

And he doesn't know just how far I would go
Just to kiss him

Johanna har klippt och färgat mitt hår också! Jag är rånöjd! Tack Johanna!







Vitare än magnesyl...

Hej...
 jag ber om ursäkt för att jag varit fruktansvärt inaktiv på bloggen på senaste. Jag är inte död, men jag har solat, legat i feber, jobbat, varit i London och spenderat den största delen av min tid med Glenn.

Vi börjar med London... Konserten var helt otroligt fantastiskt underbar, det finns inte tillräckligt många superlativ för att beskriva upplevelsen. Vi grint å vi flint! Tracy Chapman är en otrolig artist som skriver låtar som verkligen berör. Det var en upplevelse som man inte glömmer i första taget.

Sedan åkte man på en sjudundrandes feber under de varmaste dagarna, så jag är så blek att en magnesyl på magen skulle se ut som en leverfläck, men jag kommer tillbaks!

Idag är det Swampsoccer och jag har fotat slut batteriet i kameran, och laddaren är spårlöst försvunnen. Jag ska snart ner dit igen och titta när Green Team spelar sin andra match. Så är risken stor att det blir en öl eller två med laget ikväll.
Vissa människor sätter verkligen sina spår. Igår sa vi hejdå till en vacker stjärna som alltid kommer att bli ihågkommen som världens skönaste och charmigaste tjej. Det känns konstigt och det gör ont, men jag tror att hon tittar på oss och vill att vi ska le och vara glada, jag tror att hon har det bra.

RSS 2.0