Här kommer jag

Imorse klockan halv tio satt jag mig i bilen med världens snällaste man och hade uppkörning. Jag lyckades charma honom så nu har jag en lapp i min börs som säger att jag får köra bil. Snart får jag kortet och då kommer jag sätta upp lappen på väggen med en spik.

Jag får nu köra bil. En sån med fyra hjul som kan gå jättefort... Riktigt jättefort om den är riktigt bra. Nu kör jag en Opel Astra, den går inte så jättefort.

Jag är så trött att ögonen snart faller igen. Det har varit två väldigt intensiva dagar. Men nu är det över. Nu får ni hålla er undan på vägarna för... HÄR KOMMER JAG!

Ida bjöd mig, Hampus, Johanna och sig själv på tårta idag. Inte för att någon fyllde år, utan för att jag klarat körkortet. Grattis till mig och till Jim, Camilla och Jessica som också klarade det idag. Ni borde också ha tårta.
För jag är lycklig, ja jag är lycklig. Ja jag är lycklig måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag. 
 

Wipe out

Jag känner att jag vill skriva något. Men jag vet inte riktigt vad. Jag vill inte skriva om körkort, halkbana och högskoleprov. Jag vill inte skriva om stress och trötthet. Jag fullkomligt vägrar skriva om att jag tänker släcka ljuset imorgon 20:30. Jag vill skriva om något annat. Någonting som folk vill läsa och som inte handlar om mode eller mat. Jag har ingen pojkvän att förhärliga och jag är inte särskilt rolig.

Jag har bara mina egna intressen och tankar som jag brukar skriva om. Idag känner jag att det inte riktigt räcker till. Jag ville skriva ett inlägg som skulle stå ut ur mängden men jag kom inte på något ämne. Jag lyssnar bara på min musik och tänker mycket. Jag tänker på vad som har hänt och på vad som kommer att hända. Jag tänker på om du tänker på mig och jag tänker på popcorn. Jag ska nog poppa mig en påse.

Jag ser på en repris av Wipe out... Jag såg samma avsnitt i söndags. Jag tycker inte om repriser.

Jag ville skriva något annorluna. Jag ville skriva om något som ingen skrivit om tidigare. Jag kom inte på något att skriva om som jag inte redan läst om. Det fick bli ännu ett långt och meningslöst inlägg om absolut ingenting. Nu när jag skrivit klart så gör det ingenting. Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig.

Du är vacker. Så grymt vacker.

...

Jag vill sova...

2 become 1

Idag köpte jag mitt sjätte par Adidas Superstar II. Mamma fick spunk. Jag fick spunk, men jag var  tvungen, skorna ropade på mig. Nu äger jag de svarta orginalen också. Det går inte att komma undan att vi människor blir glada av att köpa saker. Synd bara att vad det handlar om så är det bara nytt tills vi öppnat kartongen. Sedan provar vi vår nya skatt och lägger sedan bort den på hyllan för att inte ta fram den igen på ett tag.

Ett sjunde par kommer göra mig exakt lika glad. Tro mig.


Duvans vandrarhem har börjat bli som ett litet hem eller något, ett mycket litet hem med trevlig personal. Idag låste jag upp dörren till mitt tredje rum i ordningen, kastade mig på sängen och åt två äpplen. Jag packade upp min dator och lyssnade på youtube. Det här rummet har i alla fall inget stort mellanrum mellan dörren och golvet. Så jag behöver inte vara rädd för att grannarna ska höra att jag inte lyssnar på reggae utan att jag fortfarande är fast i Spice Girls. Min kärlek till reggae är bara en täckmantel. Det är en hemlis, berätta inte för någon. Jag vet att jag inte är ensam.


Soffan väntar

Idag är det en sån dag när jag bara vill vika ner persiennerna, lägga mig i soffan under täcket och sova tills jag vaknar av mig själv. Sen vill jag ligga kvar så länge jag bara orkar. Jag vill äta frukost framför tvn och bara mysa.

Alla val man gör i livet påverkar vad som kommer att hända sen, stora som små val. Små, små saker kan göra att hela min värld vänds upp och ner. Samtidigt som små, små saker kan göra att jag går runt och sjunger hela dagen och önskar att gårdagen aldrig tagit slut. Små saker, som folk säger eller gör, kan förändra allt. Igår var en dag då jag gick runt och sjöng att jag var lycklig, idag är en dag när jag helst vill stänga in mig och bara prata med en enda person. Jag skulle bara vilja mysa och prata om politik eller vad som helst. Jag skulle behöva det.

Mamma ringde mig imorse och peppade mig, mamma vet alltid vad hon ska säga och när. Min mamma är den bästa. Om hon inte hade ringt imorse hade jag nog inte klivit upp, då hade jag säkert legat kvar i sängen fortfarande. Men nu gör jag inte det, jag lyssnar på musik som gör mig glad och jag gör mitt bästa för att tänka positivt.
Alla människor ramlar ner i en grop någon gång. Just idag är jag i den gropen, men jag kommer ta mig upp... Med lite hjälp.


Aztec's gate

Jag sitter mitt i smeten. Mitt bland vår egna sekt. Jag funderar på att byta namn på sekten. Ni vet att det finns något som heter copyright... Så nu får vår egna sekt heta Aztec's gate, så att jag inte riskerar att bli huggen i mitten av någon gnome och för att undvika att någon smyger upp bakom mig och knivar mig.

En tjej har joinat klubben tror jag, och hon är mer utsatt än väntat. Jag önskar henne lycka till.

Jag sitter mitt i datanördarnas paradis och spelar harpan, och vet ni vad? Jag älskar det.

Alldeles, alldeles underbar

Idag skiner solen och våren är mest slask. Den största anledningen till varför jag tycker så mycket om våren är asfalten. Jag älskar när asfalten har tinat fram. Det är ett slags bevis på att det snart är sommar. Sommaren är något av det bästa jag vet... på våren. När sommaren väl kommer är den mest äckligt varm och full av mygg och ibland - alldeles, alldeles underbar. Men jag älskar att njuta av sommaren på våren. Det är nog varför vi har dessa mellanårstider, höst och vår, för att vi ska kunna längta.

I helgen var det barndop och hela familjen var hemma hos syrran och myste. Det är alltid lika kul att träffas allihop!

Nu ska jag snart fara på skolan, det känns inte särskilt lockande att veta att jag har internationella relationer och jag ligger en mil efter alla andra. Jag ska lägga in högsta växeln och se till att jag blir klar idag. Om jag vill är jag riktigt snabb. De kallar mig blixten.
Hot, hot hot!



Här kommer våren...

Våren är i rullning och asfalten kikar fram.. Gruset låter under fötterna när man går och solen skiner. Det luktar värme och hela kroppen känner hur sommaren är på väg. Fåglarna kvittrar och en irriterande hund har stått och skällt här utanför sedan igår. Är det inte en härlig känsla? Jag lyssnar på Governor Andy för att förstärka känslan ytterligare.

Jag sitter på rummet på vandrarhemmet i Lycksele. Jag ska städa ur idag och åka hem. Mitt hår är skitigt och jag är lite lätt hungrig. Men det gör ingenting - för det är vår!

Gå ut och ta vara på dagen och det vackra vädret. Till och med Lycksele blir vackert på våren....
Eller sitt inne om det passar bättre, sitt inne och dra upp persiennerna. Lyssna på glad musik och känn hur hela världen skriker att sommaren är på väg.

Själv ska jag dra mig ut och titta på fåglarna.

Kram -  Dagens låt!


Familjen gör min dag

Igår var det pubkväll på isen i Blattnicksele. Jag gick dit med syrran, Reidar och deras vänner. Det är inte alltid man går ut och tar sig en öl mitt på sjön i en snöborg. Det var en mysig upplevelse. Jag fick sjunga några låtar och alla var glada. Imorse möttes jag av en lycklig Tilde som såg ut som ett troll med ett hår som stod åt alla håll och jag fick världens varmaste kram av Alfred innan vi åkte. Jag har alltså haft världens mysigaste helg med familjen!

Idag tog jag en solskenspromenad enda till Folkhög där jag träffade Petter. Så jag har lyssnat på fin musik hela dagen. Sen har jag druckit massa choklad också.





Nothing compares to you Claes!

Jag sitter och ser på Så ska det låta i min ensamhet. Det är mörkt i lägenheten och de sjunger kärleksballader, det går att ta på ensamheten här inne.

Sen kommer Claes Malmberg som en frisk fläkt och får mig att skratta så tårarna rinner. För er som missade hans inslag i Marie Picasso's tolkning av Nothing compares - ni missade verkligen något. Classe pratsjöng något i bakgrunden till Maries wailande, något på jamaikansk engelska om hur han väntade på att hans lovah skulle ringa. 

Claes Malmberg är en sån där buddhist som jag bara vill krama.

Tack Claes för att du lyfte mitt tak och för att du fick mig att skratta när jag kände mig som mest ensam.


Jag följde med Claes till nästa program, Grillad, på ettan. Ett humor program med mycket skratt och lite för mycket påhopp faktiskt.

Per Morberg var huvudgäst i programmet och det fick mig att vilja byta kanal. Men jag bet hårt i kudden och såg hela programmet ut. Jag är lite rädd för Per, men Claes gjorde mig lugn och glad igen.


Genialiskt

Igår... Efter att jag suttit och gråtit mig rödögd i några timmar, för att jag inte kommunicera med någon annan än mig själv... Då kom jag på det helt genialiska! Man kan gå på Ica och KÖPA ett refillkort! Så sagt och gjort, jag gick på Ica och köpte mig ett. Men eftersom sifferkoden ska avslutas med fyrkant och min fyrkant inte fungerar så smög sig tårarna fram igen. Jag övervägde att ställa mig på mobilen och hoppa på den. Men jag gjorde inte det utan tryckte på knappen till den gav med sig.

Nu har jag fått internet att fungera igen, det är så underbart det hade kunnat vara. Nu kan jag kommunicera med resten av världen och jag kan sysselsätta mig med annat än att göra skuggfigurer och tävla mot mig själv i harpan.


Hjälp...

Jag kan verkligen inte göra något här ifrån. Jag kan duscha, spela harpan, kolla om jag ryms i kylskåpet, gömma mig under sängen, bygga en koja av mitt nästan genomskinliga täcke, jag kan göra skuggfigurer. Men inget av det kändes särskilt lockande just nu.

...

Varför saknar ingen mig?

Murphys dag

Precis när jag tänkte att ingenting kunde gå mer fel så får jag slut på pengar på min mobil. Vilket betyder att jag sitter här och väntar, utan resultat, på att någon ska ringa. Och eftersom jag inte kan ringa någon så kan jag inte heller ringa tjejerna i det andra trapphuset så att de kunde komma ner och öppna så att jag kunde låna Jessicas Ipodkabel. Det hade i alla fall gjort det lite bättre. Nu sitter jag och spelar de fem låtarna jag har på datorn, om och om igen...

Jag åt nyss en inte så god lasagne och upptäckte att det bor två skumma män här som jag nu försöker undvika.

Eftersom jag sitter och skriver detta i word börjar allt kännas lite mer hopplöst. Det är ingen som hör mina rop! Om någon i alla fall kunde läsa detta, kanske denne någon kunde förstå att min undermening i detta inlägg var: RING MIG!!! Men nu finns det ingen som kan läsa..

Just för att turen verkligen verkar vara på min sida, så kommer säkert nästa som ringer vara någon som ringt fel eller som jag verkligen inte kan fråga om de kan skicka ett sms till min mamma och be henne ringa mig...

Harpan är min bästa vän... Trots att jag aldrig vinner...

Körlektionerna har i alla fall gått bra, så bra som var förväntat av mig i alla fall. Hurra...

Pirater

När väckarklockan ringde 05:43 och jag vaknade från min dröm om pirater, så trodde jag att det var ett skämt. Eftersom vår reaktionstid ligger på 0,5-1 sekund i överraskande situationer så förstod jag inte direkt vad som hände. Det var minst sagt en överraskande situation. Men efter en sekund föll allting på plats, jag var tvungen att tvinga upp mig för att sätta mig på bussen 06:35, för att jag skulle på körkort i Lycksele...

Nu sitter jag i ett litet rum, med en liten säng, ett litet kylskåp, ett lågt skrivbord med två lådor och någon skum hylla. Jag sitter och tittar ut genom fönstret och ser hur snön faller. Jag hatar snö.

Nu är det inte länge förrän jag ska sätta mig med min grymt pedagogiska körlärare igen och köra runt på varenda smågata som finns i hela Lycksele. Kan jag inte det här innan imorgon så måste någon slå mig.

Jag har inget internet än... Så jag sitter och skriver detta i word! Jag glömde min Ipodkabel hemma, vilket betyder att jag inte kan koppla den till datorn och därför kan jag inte lyssna på musik via datorn, eftersom jag inte har min hårddisk med mig. Så jag sitter och lyssnar på Kapten röd i lurarna och bara väntar på att batteriet ska slut så att jag har en andledning att köra i diket nästa gång jag får chansen.

Om jag hade haft kabeln till mobilen med mig (men det har jag såklart inte) hade jag tagit ett kort och lagt upp för att ni skulle få se hur grymt filosofisk jag ser ut där jag sitter och tittar ut genom mitt fönster. Om man inte låtsas om snön så känns det som att jag är i Paris för att skriva en bok. En bok som skulle handla om piraterna i min dröm. Det skulle vara en actionthriller där jag är huvudkaraktären. Den skulle vara detaljerad. Den skulle bli en bestseller och jag skulle få ett erbjudande om att göra en film av den. Då skulle Kapten röd göra soundtracket och jag skulle vinna en oscar för bästa film, och en för bästa manus.

Ge mig en kram

Idag är det en  mysdag. Jag pluggar körkort och myser i tröjan som är lånad på obestämd framtid. Jag hoppas att ägaren snart kommer och hämtar den.

Jag har ätit ungefär femtioelva pistagenötter idag, det är så himla gott.

Nu väntar jag bara på att Johanna ska klä sig och äta mat. När hon är klar ska jag dit och hjälpa henne att möblera om. Vi städade igår. Efter några timmar, några kilo damm och en hel del musik så blev det faktiskt riktigt fint.

Jag behöver en kram


Joka nanana vastaa herneen kokoaa

Idag på jobbet gick jag och lyssnade på radio. De spelade Leende guldbruna ögon... På finska. Det lät ungefär så här -

Käytä alle voutiaille lapsille hammastahnamäärää.. NananananaNAnana... joka nanana vastaa herneen kokoaa.. Lalanumanana... Direkt från baksidan av tandkrämstuben.

Ni kan bara tänka er, jag skrattade i 2 minuter och 26 sekunder.

Det var inne en liten skön karaktär idag. Hon var ungefär 43 centimeter lång, kanske 44. Hon hade med sig sina småbröder för att handla lösviktsgodis. Hon trodde att hon var 41 år gammal, jag lovar. Hon pratade som att hon vore så gammal också, trots att hon aldrig var mer än 7. Hennes mamma gick några meter bakom och skrattade lite generat. Barn är söta.
Dagens gladaste nyhet kommer här. Håll i er.

Prinsen är singel! Yey! Eller så är han gay.. Jag vet inte.. Han är söt i alla fall. Det kanske vore något att satsa på! Slottet är mitt nästa mål. Det är bra att sätta höga mål har jag hört, man kan klara allt bara man vill! Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte, here i come.
Nu är det dags för nya glasögon också.. Suck..


 

Låt oss dansa!

Idag har jag städat mitt rum hemma i Slussfors. Nu kan man faktiskt gå in där och man ser min säng. Den är vit, det var mer än jag visste.

Det är helt fantastiskt vad man kan åstadkomma med lite energi och reggae. Ni borde prova det någon gång! Nu när jag provat på att städa inser jag att det faktiskt blir rätt fint efteråt och att det inte är så svårt. Så! Kavla upp ärmarna och hugg tag i dammsugaren. Jazza till er favoritmusik och gör mamma förvånad!



Governor Andy ft. Jr Eric - Reggae profil

Jag är glad. Dansa med!

Fuck you

Mitt godis är slut. Fuck you, ge mig godis.

En riktig höjdarkväll!

Igår var det kalas i Forsvik! Det blev en superkväll med roliga lekar, skön musik och grymt trevligt sällskap! Vi fick jucka mot varandra och försöka smälla ballonger, sjunga norsk karaoke och ta på varandras fingrar, öron, bröst och kinder. Vi kom på att finska är japanska baklänges och tvärtom! Vi hade djupa funderingar och alla var glada.

Kvällen fick världens bästa slut såklart. Det kunde inte varit bättre!

Tack allihop för en superkväll! Det måste vi göra om!

Bilder finns på min bilddagbok!



Du e la go... skäggo ;)

Läs mellan raderna

Jag började att skriva något rätt långt.
Jag läste igenom det och fick motvilligt inse att det var ett fullkomligt meningslöst inlägg.
Så jag tog bort allt.
Det är ett inlägg. Det har inget innehåll. Men det är ett inlägg. Ni får läsa mellan raderna.

Jag höll på att elda upp köket idag. 'Nough said.



RSS 2.0