Drog! Drog! Ge mig nåt för jag är så låg så jag imploderar

Jag spenderade min dag med Lisa. Vi drack latte och pratade skit.
Hon visade mig en låt, som var helt fantastisk. Jag blev alldeles stum och tårögd när jag lyssnade på den. Jag tycker att det är underligt hur påverkad man kan bli av musik. Det är helt otroligt. Låten heter i alla fall Cripple And The Starfish och framförs av Anthony... Den var rusktigt vacker, tragisk men vacker.

Jag är ledig idag så jag är hemma i Slussfors. Jag har tvättat massa så att jag har några rena kläder till i helgen. Det är dansgala och grejer så då måste man väl lyxa till det med kläder som inte luktar Apa.

Jag känner mig trött och sliten. Det är mycket tankar som snurrar runt i huvudet och jag känner mig lite låg. Jag undrar hur helgen kommer att sluta. Jag får tänka positiva tankar och bara ha kul.



Jag är hos dig igen

Som du kanske har förstått
Jag är hos dig igen
Jag försvann ett tag på vägen
Men jag saknade dina sinnen
Det har varit tungt och grått
Jag är frusen än
När livet sköljde bort oss och vi glömde våra minnen





Och som du kanske redan vet
Jag är oslagbar
Jag far hellre framåt mot min vilja än jag vänder
Du är sval sen blir du het
Du har känslorna kvar
Dom här väggarna rasar och jag undrar vad som händer


Du har dina moln
Och jag kan inte skingra dom
Kan inte låta dom va´
Jag har mina ord
Som du sa

Som du kanske redan hört
Jag blir aldrig klar
Du sluter dina ådror om du sätter dig och väntar
Som du redan har berört
Här är glimmande dar
Välsignade december står för dörr´n och livet längtar

Som du kanske redan sett
Första snö´n kom inatt
Nu flyttar vi med fåglarna som trotsar Atlanten
Har du hittat rätt?
Kan du höra ditt skratt?
Kan du leva vid en brant med ena foten över kanten?


Vi vinner ingen tid
Och vi får inte vänja oss för då är allting förstört
Jag är hos dig igen
Som du kanske redan hört















Call me so I can come and do it for you
Call me so I can come and prove it for you
Call me so I can make it juicy for you

Anna

Jag fick nyss en lång och trevlig kommentar av en barndomsvän. Hon påminde mig om lite gamla minnen, som vanligt. Det fick mig att bli lite nostalgisk faktiskt. Jag saknar henne, Anna kom hem.

Jag sitter här, klockan halv tre en midsommarnatt och tänker på då jag och hon spelade dataspel tills ögonen blödde när vi var små. Vi satt på golvet och gjorde kläder till våra nallar. Den nallen är faktiskt en av dem jag valde att spara när vi skulle skicka med leksaker till Ryssland. Jag hade något av en gosedjursmani när jag var liten, jag har alltså flera sopsäckar av dem nere i källaren.
Vi satt nere i våran källare jättelänge bland rottbajs och pratade om lustgas.

Jag minns särskilt en gång, när jag vi stod i deras badrum och skulle borsta tänderna. Som vanligt stod jag bredvid Anna och hon blev lika sur varenda gång hon såg att jag var längre än henne. Hon förstod inte hur det kunde komma sig eftersom hon faktiskt var äldre än mig! Det gick inte in i hennes lilla huvud. Jag satt mig ned på deras badkarskant och försökte övertala henne om att jag hade damp. Jag var så seriös jag kunde och vi hade jätteroligt åt det.

Jag minns när vi gjorde små falukorvar, tårtor och smörpaket av modelera när vi var små. Och en kompis till Annas familj var och hälsade på några veckor senare, och hennes barn hedde ( ? ) sönder våra konstverk. Ack vilken sorg det var.

Och kycklingarna vi hade i små lådor.

Det var tider det, jag saknar att vara så liten. Jag minns också när vi låg ute i en liten stuga och hade med oss ungefär femtioelva KP tidningar, vi skulle ha korsordsmaraton.

Anna jag saknar dig, vi måste ta någon kväll i sommar och lösa korsord och prata om gamla minnen och grundskolelärare.


Lycklig och förvånad

Jag tänker nu offentliggöra mina åsikter om ICAs trevligaste kunder!
De jag anser vara trevligast är män i 40 till 50 års åldern, helt klart. Männen är oftast trevligare än frugan när de är och handlar tillsammans.
Så... :
Ni män mellan 40-50 år, Vägverkare och lastbilschaufförer, ni män som tillhör tidigare nämnda kategorier som köper matlådor. Ni ska ha en eloge! Det är ni som gör mina dagar på ICA, det är ni som får mig att fortsätta. Tack.

Barn är faktiskt rätt söta de också, fast de är helt odugliga till att packa upp varorna på bandet. Så jag uppmanar alla föräldrar att göra det själva och underlätta för mig ;)
Jag bara ler när de står brevid kassan och grinar för att de inte får köpa HubbaBubba! Så länge det inte är mitt problem så kan jag inte göra annat än att le. Jag blev alldeles glad här om dagen när en kunds barn hade tjuvbytt börs med mamman, hennes ögon var stora som paraboler när hon upptäckte att hon hade en rosa barbiebörs i väskan nu i stället. Barn är roliga, så länge jag slipper ta hand om dem.


Det är ett jävla hyckleri

Första dagen på ICA är avklarad och jag tycker verkligen om att jobba där. Idag kom landets trevligaste kund in och bjöd mig på tuggummi och många kunder förvånade mig. De trevliga tar kvitton men de sura som borde vara noga och vilja testa mig låter mig kasta bort kvittot, beviset på att jag garanterat slagit fel någonstanns. Människor fungerar så, när de ser att det är en nybörjare som sitter i kassan så måste de kolla kvittot. UP YOURS, säger jag, när jag vet att jag inte slagit fel. HAHA!

En lokalkändis var på väg att betala varorna med enkronor och beloppet låg på runt 90 kronor. Så kassörskan ropade på en kassa till för det såg ut att ta tid. Vindarna vände och han hade någon peng av större valör.

En annan lokalkändis handlade av mig... få se... ungefär 20 ( ! ) gånger idag!

Sedan har jag en väl igenkänd kund från förra året som faschinerar mig. Han kan inte vara byggd som oss andra. För varenda gång han är inne handlar han EN lime, EN passionsfrukt, TVÅ citroner, TRE Kiwis, säkert EN av varje av 4 frukter eller rotfrukter som jag inte har hört namnet på, sedan om han söker efter variation köper han kanske en fil! Vad håller människan på med? Jag minns förra året då jag satt där och inte hade riktigt koll på vad jag höll på med med PLU-nummer och grejer, då var han ingen omtyckt man. Jag var tvungen att söka upp alla nummer i pärmen och det tog en jäkla tid. När jag såg att han stod i min kö idag kunde jag inte låta bli att småle.


Kärring - Kan jag dra kortet?
Jag - Ja det är bara att dra! :) (långt som satan här ifrån surtant.... )
Så snälla ICAbesökare:

låt bli att bygga varuberg
vänd streckkoderna mot er
använd inte korg, använd vagn
ta ut kundvagnen
köp inte: för platta varor
                för tunga varor
                plastpåsar - visa er på styva linan och bär i händerna
                varor som det ska vara erbjudanden på som inte är fixade i kassan
                ost
                frysvaror
                knark

I nästa avsnitt av min ICAserie -
Vilka är egentligen trevligast, vad använder de för kläder och vad köper de? ;)

Blandar ut sin tid med lite te

I helgen har jag legat.... Som en död sork. Imorse sa jag till mamma att om jag hostar en gång till så hoppar jag ut genom fönstret. Jag hostade men vågade inte hoppa ut. Jag lär ha ett 8pack innan den här förkylningen är över, jag har världens träningsvärk i magen.

Annars har helgen varit bra, jag umgicks med Lisa, Emelie och Mirja en stund igår. Fast jag fick inte krama någon av dem för jag ville inte bli skyldig till någon epidemi.

Jag börjar jobba imorgonbitti också. Stackars kunder, jag ska göra mitt bästa för att undvika allt folk, vilket blir rätt svårt eftersom jag jobbar på ICA... Jag får gå runt och tralla på min melodi på lagret och i hyllorna. Kassan får vänta tills hostan har lagt sig.

Nu blir det en kopp te med en nära vän. Livet är underbart trots att jag snart hostar ut mina lungor!


Vi sätter oss i bilen igen, framåt, bara framåt min vän

Hosthost säger jag. kurudumkurudumkurbumbumbum!

  • Idag har jag städat huset jättenoga, dammtorkat varenda pryl. Men det var det värt, mamma grät nästan då hon kom hem. Annars har jag inte gjort så mycket, typ spelat gitarr. Rösten är inte riktigt som den ska så jag fick inte sjunga så mycket, men jag spelade lite ändå.
  • Jag övningskörde till Umnäs med Mamma och från Umnäs med Pappa. Det var två helt skilda saker!
    Mamma - Åsså släpper du gasen lite om du tycker att det går för fort....
    Pappa - Nu måste vi hålla trafikrytmen, upp i 90! Det är bara du gasar, upp i 90 sa jag!
    Det var spännande måste jag erkänna.
  • Johanna har gjort en blogg också, vaegkonen.blogg.se! God, have mercy on her ;)
  • Imorgon blir det Strömsund och spelning i kapellet. Jag ska bara sitta i publiken och njuta och skratta lite i smyg. Om vi nu får komma ens...FUCK YOU, IM WITH THE BAND!
  • På måndag börjar allvaret. Då är det ICA som gäller.. Jag kommer sjunga "ICA's egna varor, som vi gjort själv" i takt med pipet i kassan.

Glädje och kärlek uti försommaren.

Idag var det skolavslutning och regnet öste ner när vi sjöng Den blomstertid nu kommer. Sure! Jag fällde någon tår måste jag erkänna, när jag tänkte på att nästa år så är det vi som sitter där framme till höger i vita mössor och skriker som några idioter. Jag vill inte, jag tycker om att inte tycka om skolan... Sånt är livet! Men min gamla lågstadielärare tröstade mig nyss med att vi är som katter och landar alltid på fötterna.

För övrigt har det varit en bra dag. We saw God and we liked it! Och Jesus uppenbarade sig han med. Mmhm! Ge mig.

Så nu blir det partaj så länge vi orkar, och en liten stund till... Det är inte varje dag det är skolavslutning.

Så fuck you och ha en trevlig kväll :)




Bit ihop och sparka!


Nu var det måndag igen, det har jag verkligen inte missat.
Dagen började med att jag såg vilket väder det var, så jag skickade ett sms till Johanna att jag ville knarka och citerade Elin och Jessica i Fucking Åmål. I samma veva som jag öppnade telefonen såg jag mina noteringar på displayen! Jag hade massa saker som skulle måstas göra under dagen.. Och det fick mig inte direkt på bättre humör.

Jag upptäckte till min fasa att min lösenord på skolan gick ut idag så jag kunde inte öppna mailen heller. Det gjorde mig mer stressad eftersom att jag skickade ett sånt där Snälla-visa-lite-barnhärtighet-mail till en lärare inatt. Vilket visade sig senare under dagen att jag lika gärna kunde ha glömt, finns det ingen barmhärtighet!?

Jag vill inte veta vad mer som kan hända nu, jag förväntar mig inte särskilt mycket positivt av måndagar ändå. Det är lika bra att ge upp redan nu och välkomna alla olyckor. Jag ska skratta allt rakt i ansiktet. FUCK YOU MONDAY! RATE MY!

Kolifink kolifink!
I wanna get lost in your rock and roll and drift away...

Det vackraste världen har sett

Du är magisk. Tack för att du finns i mitt liv, söta söta människa.


Åh fan...

Vädret är vackert, fåglarna kvittrar och det är så där lagomt varmt. Sedan händer det oförutsägbara. Ina, min trogne bloggläsare, anser att jag måste skriva något snart. Annars slutar hon att läsa min blogg, ett tvättäkta hot! Som ursäkt så har jag att vädret har varit helt underbart i veckan och att jag inte spenderat särskilt mycket tid vid datorn. Så nu är det bara att sätta igång att knappra på tangenterna.

Typiskt. Nu vet jag inte vad jag ska skriva om heller! Jag kan ju alltid informera alla intresserade om att min mun mår bättre nu, helvetesmedelveckorna är över och jag lever fortfarande. Vilket jag tvivlade på den första sköljdagen.

Det är helt underbart att skolan snart är klar för det här skolåret och att sommaren kommit med stormsteg. Jag håller alla mina tummar för att sommaren ska bli så bra som möjligt! Jag har massa jag ska göra! Massa nya saker att utforska :) Massa tankar att reda ut och massa tid att bara ligga och ta det lugnt.


Annars rullar mitt liv på rätt bra. Jag behöver kanske lite tid att tänka bara, det är mycket som snurrar i huvudet just nu. Älska mig mest när jag förtjänar det minst, det är då jag behöver det som mest. Eller hur var det där? Jag behöver kramar.

Vänner som man inte sett på länge börjar dra sig ut ur sina gömmor och det är jätteroligt. Jag träffade Stoffe Stallone igår, riktigt kul faktiskt. Det var kul att vara med ett gäng igår och bara prata skit.

Bli aldrig musiker

Något mystigt har hänt här i skogarna. En sträng på min gitarr har gått av, när jag var hemma i Slussfors, 7 mil bort från gitarren! Hur skumt är inte det. Samma sak hände hemma i Slussfors en gång på den gamla gitarren, då gick en sträng av när jag låg och sov. Jag har en konstig inverkan på gitarrer. Snart blir det att köpa sig en ny också! Hurra för Sara!

Så nu får jag helt enkelt spela på Johannas gitarr tills min blivit fixad. Mamma måste ta med sig mina extra strängar hit och jag får tillkalla experthjälp.


Det är ett farligt liv

Jag läste nyss på aftonbladet om en bläckfisk som kunde bli upp till 18 meter lång och väga mer än ett halvt ton. Det skrämmer mig. De ska inte vara så stora, det är inte normalt. Samma sak med jättehajen Megalodon, den får mig att ligga sömnlös om nätterna. Hajens tänder är ungefär 20 cm! Den kan ha vägt upp emot 52 ton och varit 24 meter lång...
Jag vill inte leva längre. Detta känns inte riktigt bra. Jag vill inte veta av alla monster som finns. Djur som egentligen inte är så stora, ska inte vara så stora heller. Det finns en mening med att det inte är gigantiska, men då finns det såna här undnantag.

       



RSS 2.0