Ett inlägg, dagen till ära.

Idag är det FETtisdagen eller FETTISdagen, det ena alternativet är värre än det andra, så kalla dagen för vad du vill och ta en semla. Idag är dagen när man får trycka i sig grädde på en brödbit utan att någon börjar undra. Du kan baka själv eller köpa på ICA, vilket som går bra. Semlor är gott, jag tycker att vi kan äta dem alla dagar i veckan. Åtminstone på söndagar, för att fira att vi klarat av ännu en vecka. Sedan kan vi äta semlor på måndagar också för att vi ska klara av veckan som kommer, så att vi får fortsätta äta på söndagar.

Jag skulle vilja införa en dag då alla lyssnade på reggae, pratade som Ture Sventon och åt sex semlor om dagen. Det skulle jag bli glad av.

Viktoria och Daniel har förlovat sig, kronprinsessan med hennes prins förstås. Det ska vi fira med en semla till!



De är typ 13

Det springer konstiga människor i trapphuset. De är typ 13. Jag minns när jag var 13.
Jag minns när jag var 13 och trodde att jag visste allting om livet. Nu är jag 18 och vet att jag inte har en aning om vad livet innebär. Jag får gå på krogen, gifta mig och rösta, men jag vet ingenting om livet.

De är 13 och tror att de har full koll. Observera att de räknar hur många folköl de har druckit och att de skryter om det för vännerna imorgon. Fast de omvandlar lätt folköl till 7,2or och de avrundar gärna till närmsta 10tal. De tror att det är häftigt att byta ut varje andningpaus, mellanslag, vokal OCH konsonant mot ett: "typ", "ba", "asså" eller "lixom", gärna alla fyra på rad... De har fel.

De har fortfarande inte lärt sig hur man stänger en dörr utan att få mitt porslin att skaka ner från hyllan ( !!! ) men de tror att de vet allting om livet. Om de någon gång frågar mig om livet ska jag inte svara, jag ska bara rynka på ögonbrynen och gå där ifrån.

Jag vet ingenting om livet, jag vill aldrig mer vara 13.


Allting flyter

Nu har jag fyllt min Ipod med 2gig helt ny musik. Så jag sitter och lyssnar på Frida Öhrns sköna stämma och tänker på studenten. Jag är inte säker på att jag är redo att möta världen riktigt än. Jag har först nu kommit på hur mycket jag egentligen tycker om min klass, jag älskar er rent utav. Ni äger, jag kan vara rätt söt jag också ibland, men ni äger. Vi samhällare är faktiskt grymma, alla har sinne för humor och jag känner att jag kan slappna av tillsammans med er. Våran lilla samhällssamhällsklass är en klass för sig, jag är glad att vi gör detta tillsammans, we can do it!

Jag vill inte lämna tryggheten än. Låt tiden gå sakta, ta gärna två dagar på en gång..
Jag är lycklig. Jag har världens finaste vänner runt omkring mig som gör mig lycklig. Frida Öhrn sjunger i mina högtalare, hennes röst skär sig på ett bra sätt på rätt ställen. Allt är klockrent, allt flyter. Magen kurrar lite lätt, men det gör ingenting. Jag har mackor.

Förlåt Lasse

Nu slopar jag mitt rubriksystem, det är säkert ingen som märkt det i alla fall. Så framöver blir det helt vanliga rubriker. Inga fler rubriker som kommer från Winnerbäcks låtar.

Nu sitter jag i datasalen som vanligt, mitt bland Blizzard's witnesses. Jag blir glad av dem. Jag är glad att de sitter här bredvid, de behöver inte säga något. Bara de finns där så att jag har något att skratta åt i smyg.
Baby.

Så ta mig iväg till ensamheten

Nu sitter jag hemma i Slussfors, det är Alla hjärtans dag och familjen är hemma.
Jag lyssnar på svensk reggae och tänker på livet och veckan som gått.

Snart kommer Alfred och Tilde hem och tystnaden kommer att sluta existera för en stund. Det blir mysigt. Jesper är också hemma, han är som en riktig människa fast grymt liten! Mina syskonbarn är de sötaste i hela vida världen!

Jag skulle vilja ha superkrafter. Om jag hade det så skulle jag flyga till något varmt land, eller kanske till Kalix. Jag skulle vrida fram tiden till April då jag förhoppningsvis har körkortet. Jag skulle flytta all snö till skåne bara för att vara jävlig.

Nu ska jag fortsätta dansa till reggaemusiken. Jag dansar och glömmer alla bekymmer. Vad skulle vi göra utan musik?


"Killen hon ville ha fanns i Asien... "
Baby

En lång väg hem

Nu har jag kommit hem efter en impulstripp till Kalix, långt uppe i norraste norrland. Jag har inte återhämtat mig än från deras dialekt och konstiga sätt att faktiskt använda stoppknappen i bussarna. Jag menar? Vem använder dem? Inte jag i alla fall, jag går fram och klappar chauffören lätt på flinten när jag vill hoppa av. Okej om du åker stadsbuss, då är det godkänt, men inte då du åker vanlig buss...

I alla fall. Jag tyckte att vi bodde långt upp i vårt avlånga land. Det tycker jag inte längre. När man börjar se skyltar som säger Haparanda 49 så börjar man undra vart man är på väg. Haparanda är ungefär Sveriges östligaste tätort ( Wikipedia ftw ). Det ligger så nära gränsen att om du hade stått på tå och verkligen sträckt på armen hade du säkert rört i en svettig nybastad finne. Jag var bara ett stenkast ifrån Joulupukki, Ded Moroz, Julegubben vår alldeles egna jultomte... Nästa gång jag är på besök får jag väl dra raggen in i Finland, upp på Korvatunturi, och se om han verkligen bor där. Jag kommer tillbaks med fakta, jag lovar.


Det var i alla fall trevligt att dra en sväng till Kalix, spela lite munspel och snylta te. Lyssna på reggae och prata skit. Bussen tog 7 timmar och 20 minuter hem, men det var det värt.
Jag frös, det var kallt ute. Det var mitt uppe i ingenstans, men de hade i alla fall rondeller. Jag fick sitta i en, inte så hel, men ack så skön soffa! Tack för en supermysig kväll!

Nu kan jag skriva på mitt CV att jag sett världen, nu har jag varit i Kalix.


Hey miss dragonfly I see you look at me with your beautiful eyes
You must be wondering what type of creature am I


Bortomland Del 3

Nu är det dags för ett nytt inlägg om skolans egna sekt. Jag måste ge vår datasalsreligion ett namn... Kanske Blizzards Witnesses, Belivers of the sniper, eller Aztec's gate.

Tänk om jag kunde förklara med ord hur det känns att sitta här... Ni skulle aldrig förstå. 
Vår datasal är indelad i två avdelningar med datorer. Jag sitter just nu i Cshörnan, jag känner att jag inte riktigt passar in. Det enda jag gör är att skriva blogginlägg som driver med deras konstiga kultur och skrattar i smyg.
Plugghörnan är ockuperad av två tjejer som definitivt inte spelar cs, antingen googlar de på snygga pojkar eller så gör de kanske läxa, det är svårt att avgöra här ifrån. Det är bara en pelare och ett luftrum på en meter som skiljer de som utnyttjar sin intelligens från de som inte gör det. Vilka som tillhör vilken kategori låter jag vara osagt.

Jag väntar bara på den käftsmäll som kommer att komma när folket här inne läser mina inlägg och tar åt sig ;)
 Härmed döper jag skolans datasalssekt till Blizzards Witnesses....

Stora drömmar

Idag har jag jobbat. Nu tänker jag protestera mot stressen. 
Jag ska sitta på min stol, i mina tofflor, och här ska jag sitta tills jag somnar och slår huvudet i tangentbordet.
Då har jag protesterat klart.

        - En lista på 10 saker jag vill ha innan dagen är slut -
  1. Snabbare text-tv!
  2. En tvdosa som verkligen fungerar
  3. Ett mail om att melodifestivalen är inställd
  4. Bevis på att Elvis forfarande lever
  5. Tillgång till Bill Gates bankkonto
  6. En slav
  7. Nattnyckeln till ICA så att jag kan bo bland godiset
  8. Ett sms från Robert Buckley
  9. Nya mjukisbyxor
  10. En riktig dinosaurie



Ge mig dina pengar Bill!


Ett spel

Livet är som ett parti i harpan...

  • Hur bra kort du än får i början så finns risken att allting skiter sig innan du är färdig - Så bra förutsättningar betyder inte att lösningarna kommer att komma till dig gratis.
  • När du väl gjort ett drag går det inte att ångra. Ctrl+z fungerar inte i det verkliga livet, och inte på Ipoden heller för den delen.
  • Varje drag du gör, avgör om din lek går ut eller inte. Ett enda snedsteg kan föra dig in på en helt annan väg än den du hade tänkt gå.
  • Ett enda kort kan sätta käppar i hjulet - En liten detalj kan komma ivägen för dina planer.
  • När du spelat nog många spel så kommer du att vinna. Tillslut går leken ut, det kräver bara lite tålamod
  • Hur gärna du än vill så kan du inte lägga en kung på en knekt, eller en dam på en dam.
  • Essen ligger alltid i botten - De bästa är alltid svårast att nå.
  • Du måste våga chansa


Vi tar en drink, vi tar en till. Vi betalar, dricker upp.

Vad har du på dig

Helgen i Umeå rullade på rätt bra! Vi träffade pojkar från Kalix och myste på vår favoritbar. Vi träffade en spåtant från Israel och pratade politik. Vi fick se hur man ser "morgonfrisyr" ut. Vi bet oss i läppen och tog oss hem efter många om och men. Vi levde rövare och kokade makaroner i förebyggande syfte.

Jag fick en kram av världens bästa kramare. Den tackar jag för.

Vi rockade rätt hårt alltså. Vi gick ut med 100% och kom hem med 110%. Vi satte alla planer i verket och mer där till.

Vad har du på dig


RSS 2.0