Det går en sägen om att önska sig nånting

Klockan som jag inte orkat ställa om är kvart över två.. Så klockan är alltså kvart över ett just nu. Klockan var ungefär tio över ett när jag fick ett otroligt sug efter pepparkakor och mjölk. Av en ren händelse så råkar det stå en burk med Nyåkers på tv'n. Så fort min nattliga underhållare loggat ut från msn tog jag tillfället i akt och sa högt till mig själv:

" Nejmen Sara, klockan är tio över ett, på natten! Då ska man inte äta pepparkakor, det vet du väl ändå! Dessutom är det bara oktober". Men rebell som jag är, så tog jag min (Johannas) mjölk och mina pepparkakor och slog på Tv'n. Det var reklam, jag smällde i mig ett XX antal pepparkakor, det var fortfarande reklam, samma reklampaus. Jag måste erkänna att den sista pepparkakan knackade jag sönder i hopp om att få tre bitar och önska mig något, men nej mitt hjärta gick i tu.

Jag är en jäkel på pepparkakor, så om jag kommer på besök, ge pepparkakorna till någon med muskler och tjurskalle. För när jag är i farten går inga pepparkakor säkra!


Ingen tanklös idiot....

Jag och Hampus sitter och pratar om tårta och grädde och Hampus slänger ur sig:

På tal om grädden, grädden på moset, vafan säger man det för? Mos med grädde, vem fan äter det? :-O

Hampus tänker nog lite längre än oss andra, han borde ha en eloge för hans konstiga funderingar. För om han inte tänkte på det, vem skulle göra det då?



Imorgon kommer Lisa och det ska bli så himla kul!
Jag hoppas att det går bättre för alla ni halvblinda där ute, att läsa min blogg nu!


Utmanad

Anna och Ina tyckte att jag skulle göra det här, så visst :)

Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. (check).
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Då kör vi!

1. Jag har utvecklat någon konstig fobi mot vissa träsorter, som inte är lackade. Som smörknivar, pennor, sopkvastar, kökslevar och sånt ;) Jag vet inte alls hur det började, men jag låter Johanna hämta skärbrädan och jag har bara smörknivar av plast.

2. Jag är beroende av textTv. Jag sitter som en pensionär i soffan och läser nyheterna på textTv. Mitt favoritnummer är 601, på tv just nu. TextTv är bra att ha, jag lovar! Try it! 

3. Min bästa kvällsunderhållning är gitarren, som just nu saknar en Dsträng.. Jag sjunger mer gärna än bra och det kliar lätt i fingrarna när jag inte fått spela på min älskling på länge.

4. Min familj är det bästa jag har. Mamma och Pappa ställer alltid upp för mig! Precis som mina systrar. Jag vet att jag gjort det besvärligt för dem vissa gånger, men jag vet också att de älskar mig lika mycket ändå.

5. Jag var beroende av gossedjur när jag var liten, jag skojar inte. Jag har två stora sopsäckar proppfulla nere i källaren. Alla har åkt ner dit, utom ett. En ljusbrun nalle med en brun rosett runt halsen. Den har jag i lägenheten. Jag fick den av min farfar när jag var liten. Den är smutsig och sliten men det gör ingenting. Den är världens bästa nalle, jag fick den av världens bästa farfar.

6. Jag är nog inte särskilt optimistisk av mig. Jag är inte det minsta lilla tjurig. Jag kan inte tänka, fem till, bara fem till! Jag ger upp så fort jag känner att det går tungt. Jag har ofta åsikter och de framgår rätt tydligt om jag är intresserad av ämnet, men jag är inte rädd för att säga om jag tycker att politiker är lite smått dumma i huvudet eller tänker helt fel. Jag är nog rätt kaxig, min svenskalärare satt en "varningsflagga" på mig när jag började ettan, hon säger att jag är kaxig men på ett bra sätt.

7. Jag lyssnar på musik ungefär 12 timmar om dagen. Jag har alltid en hörlur i örat, för Ipoden följer med mig överallt. När jag kommer hem kopplar jag ur hörlurarna och kopplar in den i stereon istället. Så på så sätt är den på hela dagen, när jag ska sova sätter jag på vilotimern på Ipoden och somnar till musiken. Då vaknar jag ofta istället av att jag ligger på hörlurarna och hela ryggen värker. Men det är det värt.

Nu tänkte jag utmana  personer också. Jag utmanar er ändå, även om ni redan blivit utmanade ;P
Lisa - Maggan - Stoffe - Sandra - Johanna - Petter - Majsan

Som ett kliande, svidande skavsår...

Jag känner mig aningen frustrerad.
Här sitter jag, halv tre en lördagnatt och är lagom trött.. Jag tittar ner på mitt tangentbord och vad ser jag?! Jo, den enda tangent jag saknat på mitt tangentbord, en sån där smart knapp som finns på vanliga tangentbort, men som jag tänkte att de tagit bort på de bärbara datorer, eftersom alla inte är så smarta och använder den. Jag är beroende av den... Här har jag suttit och svurit över den saknade tangenten i ungefär två år, och här sitter jag, halv tre en lördagnatt och hittar den!!

Godnatt på er..


Spöket!

Se vem man hittar här?
Snälla du hemlis, vem är du? :)


Gott om dåliga vanor...

Innan jag somnade igår hade jag en riktig funderare, problemet är bara att jag inte minns vad jag funderade på. Jag minns att jag tänkte att jag skulle skriva upp det i bloggen idag, men det gick ju inte så bra när jag inte minns vad det var.

Nu sitter jag här på skolan, med banankräm fulla käften och med en skrikande Blondie bakom mig. Jag var hos tandläkaren och lagade ett hål idag, utan bedövning! En applåd för mig! De fick behandla mig som ett barn för att jag inte skulle börja grina, hon som är som assistent, sa att att ett av mina tandtroll hade en röd keps och sprang i en välda fart från borren, för att rädda sitt blåa skinn. Då började jag skratta istället och höll på att svälja Kalle Anka-sugen...
Självklart tjatade de på mig, att jag måste använda tandtråd! Jag är påtok för dålig på att ta hand om tänderna, jag göder mina tandtroll istället!



Det var kul att ni ville skriva att ni läser min blogg, synd bara att vissa av er var anonyma. Det hjälpte ju inte mig direkt! Och synd bara att så många var blyga och inte skrev alls ;)


Spöken...

Nu tänkte jag bara fråga en enkel fråga, vilka är ni som läser min blogg egentligen? :)

Det vore kul om ni ville skriva ert namn eller något som kommentar så att jag har koll :)

Tack!

Kom, här är livet vi ska leva...

Nu sitter jag hemma i trygga Slussfors. Tvättmaskinen centrifugerar och mamma lagar palt. Jag sitter framför datorn och sjunger för kung och fosterland, jag älskar verkligen att vara hemma. Det blåser på rätt bra idag, jag var ute en sväng med Presley och vi höll på att blåsa bort båda två. Det var bara att hålla hårt i kopplet.

Jag var ute och övningskörde Peggan idag med mamma, det var spännande innan vi ens tog oss från gården, men när vi väl tog oss iväg gick det kalasfint! Det blev en sväng till Forsmark fram och tillbaks.

Annars leker livet, Bo Burnham gör mig glad. Presley väckte mig i morse, vilket inte var uppskattat. Lisa kommer snart hem, det är rena rama julafton!

   
Nu börjar alla bitar falla på plats. Det känns bättre nu. Mycket bättre.

Elegi

Nu har man bastat och snackat skit med Hampus :) Det är alltid trevligt att bara sitta och prata och ta det lugnt.

Nu har min kamera kommit, och jag har aldrig varit så förälskad. Jag överger den aldrig, det lovar jag.

Jag har inte så mycket mer att säga, jag har lite skrivtorka nu igen men jag ska göra mitt bästa för att skriva mer och mer ofta!

Det har varit en konstig vecka, det känns som att bitarna börjar falla på plats nu..

Jag läste nyss om låten Elegi, av Lars Winnerbäck. Jag läste nyss vad den handlar om. Att den handlar om hans tjej som var tvungen att åka ifrån han för att hennes mamma var sjuk och gick senare bort, och att frasen " för ett barn som aldrig kom", syftar på hans tjej som fick missfall.. Elegi betyder nämligen klagosång eller klagovisa, det kan också vara en dikt eller sång till någon som dött. Den låten är verkligen sorglig och den ger mig rysningar, den är så vacker.. Ville bara dela med mig av det :)

Varning för ras...

Solen står högt över taken och vinden har vänt
isen har smält och det luktar som vår
Du går genom stan som om ingenting har hänt
lika verklig och vardagligt snygg som igår
Kom inte för nära, du vet hur det blir
Nu har jag mitt och du ditt revir
Och du vet hur jag mår
Jag skyndar mig långsamt iväg hem till mitt
Jag måste sova på saken

Våren har vaknat, men drivor i vitt
ligger kvar över taken

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Dina ögon kan krossa min värld
som stenar mot glas
Varning för ras

Dina läppar som längtat iväg säger "Allting är bra
det tog lite kraft, men trots allt var det skönt
att det gick som det blev, att det blev som vi sa"
Jag vill säga nåt nytt, men det känns inte lönt
Du har nån i handen, jag skiter i vem
Jag ser er på håll när jag skyndar mig hem
genom vitt och grönt
För mycket människor i stan just idag
Här blir man ensam bland tusen
Dom har spärrat med koner kring varje fasad
Det sitter skyltar runt husen

Det är varning för ras...

Solen går ner över taken och klockorna slår
En konstig dag, med ett konstigt ljus
Jag går mitt i vägen, det luktar som vår
Det droppar av snö ifrån träd och hus
Kom inte för nära, du vet hur det går
Jag ser vart du längtar, o du ser hur jag mår
Inget vidare rus
Jag försöker få in alla ord som du sa
Men du vet hur dom smakar
Det är nånting skumt med stan just idag
Det är nånting som knakar

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Inga tanklösa, menlösa ord
Ingen felaktig fras
Varning för ras


[Varning för ras - Lars Winnerbäck]

Det finns en sliten myt i allt

Nu har jag suttit med en filosofiläxa. Snälla ni, lova mig att inte läsa filosofi. Nu kan jag allt tala om för er, att det som finns existerar, och det som inte existerar nu kommer inte existera imorgon eller på torsdag. Allting flyter och jag har snart slitit av allt mitt hår.

Mamma skrattade åt mig när hon fick höra vad jag skrivit om varför jag inte har någon åsikt. Men jag har faktiskt ingen åsikt alls. Jag har nog att tänka på mina egna problem, jag stuntar i vad Platon tyckte, eller om Arisoteles var ful och hjärntvättare.

Nu ska jag lägga mig och sova och drömma om det som finns i min idévärld, jag vet bara inte om att det finns där riktigt, jag måste plocka fram det först.

Det här har inte gjort mig klokare, snarare knäpp.

Puss Platon


Kom änglar...

Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet'
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna


O jag somnade den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria
men det visa' sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria
Och den stund som jag kände som nära var blott alvedon
och dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick
där ifrån


Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is


Och du somna' den natten så vaken och drömde om allt
som vi kunnat göra
O om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt,
o om nån att beröra
Och jag kunde ha gjort vad som helst för att höra den tanken
men själv låg jag tyst i min säng och så frälst av den farliga branten -
jag liksom föll över kanten

Så kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick
och allt var förlorat
O där satt jag med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick
allt jag hade förstorat

För så kom änglar och ta mig till henne och ge mig en chans
för jag tror att snart brinner ett hjärta för henne någon annan stans

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
här sitter jag och baddar såren med salt
det går åt helvete med allt

Men den vackraste stunden i livet var den när du kom...


[Kom änglar - Lars Winnerbäck ]


RSS 2.0