När du står ensam kvar på tå, kom ihåg mig då.

Ischaboo!?

Jag sitter hos Sandra i Stensele, och ska snart gå hem. Det kommer bli kallt och mörkt.

Fan vad jag längtar efter dig, jag längtar mig tokig.. Ge mig dig..


Du och jag är inget vidare bra, men jag kan inte säga nej

Tankarna snurrar och det är mycket på Gång. Jag vet knappt ut eller in och jag skulle helst bara vilja låsa in mig och fundera en stund. Det är inte alltid lätt att ta sina egna beslut men jag måste göra det. Jag måste lösa det här på något sätt, och problem löst bäst med kommunikation, ellerhur?

Jag saknar Lisa och önskar bara att hon kunde komma hem. Jag vill dricka te med henne och lyssna på Lars Winnerbäck. Schnuppra mi, kom hem! Jag vill prata med dig, jag har så mycket att berätta och jag vill höra allt om dig.

Det är visst nån som är tillbaka -  Lars Winnerbäck
[ Jag saknar dig ]

En doft av sommarens sista dagar

Skolan har dragit igång igen och jag har ingentning positivt att säga om saken. Jag skulle helst bara vilja sitta i min lägenhet och spela gitarr och sjunga högt. Det är min dröm, att kunna leva på att sjunga och spela gitarr i ett hus vid en sjö mitt i ingenstanns. Jag vill inte göra något annat än att sjunga, för mig själv och kräken i skogen. Skulle inte det vara det bästa...

Jag sitter och pratar med Michal från Polen och kom på att det var 11 månader sedan vi sågs sist. Det är länge sedan, och vi håller fortfarande kontakten. Det är roligt men jobbigt med vänner som bor så långt bort.

Veckan började bra när Markus kom på besök en sväng, det var riktigt trevligt. Det är alltid roligt att träffa nya vänner! Tack. Jag borde lära mig av hans livsstil, han är inte ens arg när han är förbannad. Så vill jag också vara. Jag vill också gå runt och le jämt och se postivit på tillvaron. Jag vill också orka cykla 500 mil.. Tänk om man hade sådan viljestyrka.

Vädret är i alla fall på min sida idag, det var länge sedan Mr sunshine hälsade på.. Jag ska snart gå ut och ta vara på dagen.

Ett glas vin och en vän, allt annat känns så överdrivet

Idag har det varit en riktigt härlig dag. Jag umgicks med Johanna Carlsson en stund och jag insåg hur mycket jag verkligen har saknat henne. Det är skönt att ha brudarna tillbaks i byggnaden igen. Hanna kom hit och drack te, fast hon egentligen inte tycker om te. Men det ska det allt bli ändring på. Sedan kom Rebecca och Johanna och joinade oss en stund men då fastnade jag med datorn och gitarren. Det känns som att det var en evighet sedan vi sågs sist, vi har mycket tid att ta igen.

Imorgon kommer Marcus och hälsar på. Hur det nu ska gå, jag håller alla tummar för att vi ska tåla att se varandra ;)
Jag har bra vibbar, men det är lite nervöst i magen! Men fan vad skoj det ska bli!


Hello Saferide och First aid kit har ekat i högtalarna i några dagar nu och det är definitivt en av skivorna som hamnar i Ja-högen. De håller mitt humör på topp.

Det var kroppar dans och dricka

Nu har sista logen för iår varit i Brattbäcken. Jag och Johanna tog bussen ner till Jämtland och dansade logdans tills vi skrattade så vi grät och tills fötterna värkte. Vi träffade en kille som faktiskt hette Håkan. Det var inte Mickeys som spelade iår, det var lite skumt men det funkade ändå. Det var lite småbråk, men ingen som jag kände var inblandad, ingen pissade på någon polisbil iår, och de flesta höll sig relativt lugna. Det var en trevlig kväll med fantastiskt sällskap.

Jag kom till insikt att jag borde bett en nära vän åt mig, fara dit Pepparn växer för länge, länge sedan. Ibland sätter man människor man sällan träffar på en piedestal men besviken slår lika hårt varenda gång man ses. Jag trodde att den här människan var så himla snäll och bra, men ack så fel jag har haft hela tiden. Jag förstår inte vad jag såg.

Så nu har Johanna också sett Tåsjön, himlen på jorden. Gud vad jag trivs där...

Nu är Hampus på ingång!

Tjollahopp Tjollahej



Det är skönt att va i smeten, det är skönt att känna pulsen

Nu är jag hemma igen efter två nätter i storstan. Jag och Johanna såg Hancook på bio och hade det allmänt trevligt. Vi gick på stan och jag köpte massa som jag egentligen inte hade pengar till, vi såg massvis med folk som vi viskade tyst om när de inte hörde. Vi såg massa film och åt massa chips...

 Jag stötte in i EMD gänget och jag var tvungen att ta kort på mig och de superläckra sångfåglarna. Ni får ursäkta att jag inte ser alls lika läcker ut på bilderna, men min ursäkt är en heldag på stan...
Peter och Linda tog väl hand om oss och vi hade riktigt mysigt.

    


Inga planer men ett steg

Igår var sommarlovets första dag och den var fantastisk. Dagen började med att min Favorit Ida kom till mig och åt frukost och pratade skit som vanligt. Sedan for vi hem till henne och la oss under täcket och tittade på en Winnerbäck konsert och jag grät som vanligt. Det är underligt hur musik kan påverka människan.

Jag hjälpte Johanna att städa också, och det behövdes kan jag säga ;) Sedan tog jag en cykeltur och var borta till sena timmen med trevligt sällskap.

Så idag bär det av till Umeå med Johanna. Vi ska bo hos Peter och Linda och bara se något annat än Storuman. Det ska bli skönt att komma här ifrån ett tag. Nu ska mitt sommarlov börja, och jag ska bara ta dagen som den kommer, jag vill helst inte planera så mycket. Så nu är väskan packad och Ipoden laddad.

Hejdå Storuman, Hej Umeå!


De ler åt allt och inget

Nu har jag jobbat mina 8 veckor på ICA i Storuman, jag kom nyss hem. Det känns riktigt riktigt bra, men lite sorgligt. Så jag lyssnar på glad musik för att peppa. Så nu tänkte jag dela ut lite priser till mina favoriter och ofavoriter.
Priset till Årets Legvisare måste bara gå till kvinnan som är kring 50 bast, alltid köper snus och läger sin legitimation på dosan. Hallå, som om jag skulle misstänka henne för att vara 17. hon är gullig och förtjänar en eloge som förstår vårt system.

Priset till Årets snabbaste kund måste nog gå till våra Pantisar, här nämns inga namn. Men de är så snabba att jag inte hinner hälsa så är de färdiga.

Priset till Årets cigarettköpare går nog till "Rosa Blend kvinnan" Go girl!

Priset till Årets frukthandlare måste gå till Fruktmannen som bara köper en och en av alla konstiga frukter han kan hitta och har varenda en i en påse. Han är inne nästan varenda dag, ibland köper han en mjölk eller en cateringmacka också.

Priset till Årets barn var självklart. Barnet som bytte ut sin mammas börs mot sin egen barbiebörs ska ha en stor kram. Hon förgyllde min sommar.

Priset till Årets klant går nog till mannen som ställde sig för att betala när han fortfarande hade kvar varorna i korgen.

Priset till Årets ordvitsare är solklar!

En kund tar ner tobak från cigarettskåpet.
Man - Är det här piptobak?
Jag - Jag vet ingenting om sådant :)
Man - dra den så ser vi
Kassan - *PIP*
Man - Jajemen, där ser du. Det var minsan PIPtobak!

Priset till Årets utlänning går till.. Thailändaren som är så glad och sprallig och ofta glömmer de få varor han köpt så att man får springa efter honom.

Priset till Årets Norsk går nog till kvinnan som jag alltid fick hjälpa när hon inte hittade något. Hon är för övrigt årets enda trevliga norsk kan jag tyst medge. Haadee!

Priset till Årets Dansk går nog till de två som handlade för över 4000, hade två vagnar. 150 varor! Då ska jag tala om för er att en vanlig veckohandlare handlar kanske kring 70. Men danskarna handlade kring 150 varor, helt sinnesrubbat. De började sin handling med att lägga upp allt på hög på bandet, när jag såg hur mycket de hade var jag tvungen att be dem lägga varorna på rad. De var så snälla att det värmde i hjärtat och jag förstod nästan vad de sa.

Priset till Årets Personal måste nog gå till... Fan vad svårt... Jag tror årets personal måste bli Carolin och Mona-Lisa. Världens bästa arbetskamrater! De har räddat många tunga stunder. Jag älskar Carros skratt som hörs genom hela butiken och Monas ärlighet. Tack Carro och Mona! Fast ja, alla andra är också stjärnor. All personal har varit fantastisk, de har haft tålamod med mig ;) Tack.

Priset till Årets jobbigaste kunder går oavkortat till Norskarna. Inget ont om er normän, men for hilvede. Lär er ta ut vagnarna, ställa upp varorna på rad och lär er hur man inte bygger berg. Och vet ni vad!? Man kan dra kortet och slå koden medans man väntar, och man kan plocka ner cigaretterna själv från cigarettskåpet. OCH JA VI HAR PETTERÖS!

Priset till Årets Bästa Kund var svårt att ge. Jag har många stammisar som gör mig glad. Men det är de små sakerna som räknas, så priset till Årets kund går nog till Mannen som gav mig tuggummi när jag var som mest sugen. Eller vaktmästarn som bjöd mig på godis ur hans 1 kilos påse.

Priset till Alla kunder... går till... spänningen är olidlig... Alla kunder! Ni ska alla ha en applåd för att ni stått ut med mig och mina snedsteg. Mitt sätt att börja nynna på God save the queen när jag blir stressad. Tack för att ni inte skrattat åt alla räkor jag dragit i mikrofonen, tack för att ni inte skrattade så att jag hörde det i alla fall. På tal om det så var jag nära på att nysa i mikrofonen idag, men jag höll mig.

Nu ska jag inte säga följande på ett bra tag: Hej -  På summan? - ja du kan dra kortet - vill du betala med kortet?  - prova en gång till, den är så tjinkig  - stoppa i pengen igen bara, ibland vill den inte samarbeta - vill du ha kvittot? Jag kan prova dra kortet - du såg inte möjligtvis vad den här kostade? - Marlboro? mild? 2 stycken? Bra, då springer jag bak och hämtar - tobaksnyckeln - en kassa till tack!  - en tredje kassa tack! - Thomas, kan du komma till kassan? - Catrin, du ska till spelet!  - Då blev det "summa" - Då får du "summa" tillbaka! - Du har inte 50 öre som du vill bli av med? Då blir det lite lättare för dig att gå hem.


Sommarn dör och min rastlöshet är min

Nu sitter jag i lägenheten för mig själv och kämpar med att lära mig fingerpick. Det tar tid och kraft. Jag valde själv att stanna hemma från Talludden ikväll, jag kände att jag behövde lite tid. Det är rätt skönt att sitta i lägenheten och höra genom väggen hur grannen diskar, spela gitarr tills jag bara vill slänga den i väggen när jag kommer på att jag faktiskt inte ens äger den, det är skönt när det är tyst. Jag hör bara de ljud som jag väljer att höra, förutom grannen då. Men det stör mig inte.

Jag förvånade mig själv idag när jag faktiskt tackade nej till mina vänner och valde att stanna hemma istället. Det är inte riktigt likt mig men jag kände mig inte Bäst På Fest helt enkelt. Men jag hoppas att alla andra får en kanonkväll, för det tänker jag ha. Jag får se om jag kanske följer med på en promenad senare ikväll i kalla friska luften, men det får jag se. Jag vill bara ta kvällen som den kommer.

Det slog mig att jag måste bli bättre på att uppdatera bloggen också. Imorgon kommer ett längre inlägg där jag delar ut priser till Årets kund bland andra. :)

Jag älskar mitt meningslösa liv. Det slog mig att jag nog kommer sakna lite att gå till jobbet på morgonen. Första timmen innan vi öppnar på ICA är så mysig, man hör faktiskt radion då och man kan bara lala runt och mysa.

Snart börjar skolan igen och jag kan inte bestämma mig hur det känns. Allt blir som vanligt igen.
Du är min skatt

Det har tidvis gått bra, tidvis har saknaden lagt sig

Igår hade min farfar namnsdag.  Det fick mina tankar att rulla. Dagen farfar gick bort är nog den värsta hittills. Jag var inte gammal när jag fick höra att min bästa vän inte fanns längre.

Jag vet inte hur många korsord vi löste tillsammans, fast det egentligen var farmor som sa alla svaren. Jag brukar bli lite nostalgisk när jag läser Kringel för Alfred, en barnbok som farfar alltid läste för mig.

Nej nu ska jag inte sitta här och oja mig, jag hade världens bästaste farfar.
Grattis på namnsdagen.

"Gråt inte över att han är borta, gläds över att han har funnits"

Så enkelt, så enkelt att bara ett barn klarar av det

I helgen var jag hemma i Slussfors hos Mamma och Pappa. Vi hade alfred, mitt syskonbarn som är tre år, på besök. Vi såg Lilo och Sticth ungefär femtioelva gånger... på rad. Den pojken blir aldrig less och han blir lika glad varje gång han ser att Stitch överlever på slutet.

Pappa försökte dra det där skämtet med Alfred, ni vet:
Vad händer om en älg ramlar i vattnet?
"Den blir ren" var svaret pappa ville ha. Men Alfred tänkte till och svarade istället det mest logiska - Men Morfar, det förstår du väl, då blir den ju blöt.



Jag älskar barn och deras sätt att göra allt så enkelt. Jag vill också vara tre och knappt kunna uttala mitt eget namn. Jag vill också kliva upp till moster på natten och krypa ner bredvid henne under täcket för att man trodde att det var ett läskigt monster under sängen. Jag vill också tycka att det är jättekul att arbeta och hjälpa till.

Alfred får mitt liv att se ännu mer komplicerat ut. Han är minsan bara beroende av mamma, pappa och Tilde. Han behöver inte vara ledsen över annat än skrapsår och hemlängtan. Han skrattar åt en film han sett så många gånger att han egentligen borde spy så fort han ser förtexterna, för det ville jag göra. Han får minsan bli buren och pussad på om han är ledsen.

RSS 2.0