Bara blandar ut sin tid med lite te

Ibland är det lustigt hur man hittar låttexter som stämmer in så bra för stunden...

Måndag 2008-07-28 22:04

Suddenly something has happened to me
As I was having my cup of tea
Suddenly I was feeling depressed
I was utterly and totally stressed
Do you know you made me cry
Do you know you made me die

And the thing that gets to me
Is you'll never really see
And the thing that freaks me out
Is I'll always be in doubt
It is a lovely thing that we have
It is a lovely thing that we
It is a lovely thing, the animal The animal instinct

So take my hands and come with me
We will change reality
So take my hands and we will pray
They won't take you away
They will never make me cry, no
They will never make me die

And the thing that gets to me
Is you'll never really see
And the thing that freaks me out
Is I'll always be in doubt

The animal, the animal, the animal instinct in me
It's the animal, the animal, the animal instinct in me
It's the animal, it's the animal,
It's the animal instinct in me


De djävlar, som förändrat mig, ska jag föralltid hämnas

I helgen har jag och Johanna legat ute i våran paviljong och slagits med myggen. Tills vi blev trötta på allt fäktande, då gick vi in och klädde oss så att bara ögonen syntes ungefär. Men de djävlarna tog sig in i alla fall, så jag har myggbett kring ögonen.
Visst de ska finnas för att fåglarna ska ha mat och sånt skit, det kan jag gå med på, men vad fan ska de leva om så mycket för? Det finns ingen som helst anledning, de vore bäst för både de och mig om de kunde hålla tyst.



Förutom myggen har helgen varit undebar, vi skrattade ett tag åt Monty Python, åt oss tjocka på chips som min snälla Mamma hade köpt åt oss, pratade om sånt vi bara kan prata med varandra om - En superkväll helt enkelt! Tack Johanna.

Annars snurrar tankarna runt i huvudet som vanligt och jag vet varken ut eller in ibland, jag vet inte riktigt vart jag ska göra av mig själv.

Jag har födelsedagspresentproblem och behöver hjälp, hjälp mig.


Du är det bästa som finns, näst efter Ipoden såklart.

Det är så mycket i skallen

Nu sitter jag i lägenheter och avnjuter lite musik av Antony and the Johnsons. Persiennerna är nere och det är rätt mörkt här inne. Det känns rätt skönt att ha en stund för sig själv faktiskt, för att tänka igenom saker, tänka igenom helgen och gamla minnen.

I helgen blev det en impulstrip till Åsele. Jag och Johanna åkte dit med Reekan, tack Reekis!
Där jag träffade världens undebaraste gäng. Tåsjöpojkarna gör mig varm i hjärtat, de har blivit som en liten familj för mig. Det är över två år sedan jag träffade en av dem, och andra har jag inte sett sedan midsommar ifjol. Det var så skönt att få höra dialekten igen, att få prata ut och bara kramas. Det känns som att jag kännt dem i helva mitt liv. Så nu är det bestämt att den 16e augusti ska firas i Tåsjö och Brattbäcken. Då är det sista logen.

Många tankar har snurrat runt i huvudet på sistone och jag tror jag lyckats få en rätsida på det mesta. Nu längtar jag bara efter dig, jag vill bara känna dina armar runt mig. Så mycket vet jag, jag vill aldrig vara utan dig.



Jag kanske rent av behöver dig

I haven't had
A chance to sleep
And when I wake I wake
with your dreams
I guess my pillow
Holds some kind of key
To your peace
Your peace

Me
 I wouldn't trade your love for all the candy
In this great big world
Me
I feel so crazy blessed and oh so lucky
To be the place you go
Whenyou need to feel safe
When you need a kiss
It's me

I haven't showered
And I tried to eat
But all your tears
Oh they needed me
I need some time, some time to think
But when I hear you
And what you need is...

Me
I wouldn't trade your love for all the candy
In this great big world
Me
I feel so crazy blessed and oh so lucky
To be the place you go
Whenyou need to feel safe
When you need a kiss
It's me

I wash your face
To make room for
All the kisses
Of tomorrow
And every day
That I get to
Be here with you
Is sweet

Me
I wouldn't trade your love for all the candy
In this great big world
Me
I feel so crazy blessed and oh so lucky
To be the place you go
Whenyou need to feel safe
When you need a kiss It's me
Oh don't be afraid
Cause you'll have is.... Me

Nu är det dimma, över mig och över England

Nu är jag hemma i trygga Storuman igen, här behöver vi i alla fall inte höra varje dag att det har hänt en " person under the train - accident " vi behöver inte springa fram och tillbaks för att hinna med bussar och tunnelbanor. Vi behöver inte direkt planera vår resa till jobbet beroende på tiden på dygnet och rusningstrafiken. Vi behöver inte hålla hårt om handväskan när vi går och handlar. Vi behöver inte kedja fast våra MC's i backen såfort vi lämnar den obevakad på gården. Vi blir inte fångade på 400 olika band när vi går en dag på stan. Vi har lite integritet.
Visserligen får vi inte mjölken hem på bron på morgonen heller, som på film. Vi har inte tekulturen, vilket är synd. Jag tycker om te. Vi är inte lika artiga och okänisar börjar inte bra med oss I väntan på bussen. Vi har inte köpcentrum vart vi än vänder oss, vi får nöja oss med fajjo och pp. Vi har inte en krog runt varje hörn.

Det känns lite skumt att jag och resten av resesellskapet vaknade i London, nära kingsbury station imorse, tog en taxi, som förövrigt kördes av en arab som tyckte om arabmusiken han spelade i taxin. Sedan när jag satt i planet på väg hem hade jag ett barn i sätet framför som satt och försökte ta stämmor i alla tonarter han själv kunde komma på. Först ville jag helst, ni vet, ta tag i stolsryggen och släppa snabbt så att barnet får viplash... Men jag föreställde mig att de heliumliknande ljuden kom från en vuxen människa och det hela blev genast mycket mer underhållande. Jag tröttnade på det rätt fort och lyssnade på reggea som alltid får mig på bättre humör.

Jag och Syrran fick springa med våra resveskor genom nästan hela arlanda för att planet var sent. När vi väl kom fram så var vi så svettiga att vi nästan skämdes. Och självklart, självklart ( ! ) finns det bara några få tomma platser på planet och jag måste sitta med den sötaste killen i planet. Syrran, nej nej, hon fick sitta bredvid någon gammal trevlig kvinna. Medans jag fick sitta med skitigt hår, och svetten rinnandes nedför nästippen, bredvid en riktigt söt grabb. Tur för mig att jag aldrig lär se honom igen.

Nu sitter jag här i lägenheten i Storuman, det känns helt absurt. Jag sitter och lyssnar på en av alla de 60 nya cdskivor jag har. Vi bodde hos ett par som heter Anna och Ricky. Ricky var en lika stor musikgalning som jag, så han brände ut ungefår 60 cd's åt mig. Vi hade samma musiksmak också. Så nu har jag det jag gör ett tag framöver.

Vistelsen i London var... intressant. Vi hade det jättetrevligt. Vi var och såg musikaluppsättningen av Grease i torsdagskväll. Det var verkligen en mäktig upplevelse. De var otroliga artister. Det rekommenderar jag, far och se på en bra musikal när ni får tillfälle! Vi såg allt som Big Ben (om ni inte visste det så är det klockan och inte tornet som heter big ben), China Town med deras kineser, någon Gaygata, London Eye, London city, Marble arch. Vi åt på en riktigt fin indisk restaurang - det var verkligen Indierna och Vi. Alla utom vi var alltså Indier. Men det var otroligt god men stark mat. Bra service och söta servitörer.

Jag kanske skriver lite mer om resan senare om jag känner för det  :)
Often licked, never beaten! HELL YEAH!

              

Res med mig, till ett annat land

Imorgon bär det av till Engla-lond, Land of the angels, ENGLAND!
Klockan 13 imorgon kommer syrran och hämtar mig och vi tar flyget från Gunnarn till Stockholm, där möter vi upp andra syrran och Roger och flyger vidare till London.
Ikväll ska jag och Johanna se Sex and the city på bio, sedan blir det hem och packa! Det ska bli ruskigt spännande.

Jag kanske skriver något svengelskt inlägg när jag är där borta.
Annars skriver jag när jag kommit hem, på måndag eller så.

Så, fuck you and have a nice day :)

KRAM


Lars Winnerbäck

  • Men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå
  • Jag kan känna mig bekväm i dina ögon, när du ler, men du kan säga nåt så beskt att allt blir kaos och uppochner
  • Tavlan är en fläck med färggrann ram
  • Jag ger upp, jag orkar inte bli besviken
  • Res med mig, till ett annat land
  • tack för svaren på gåtorna du la i min hand
  • Du har så underbara ord, Du kan le så att jag smälter, Du kan ge så jag tar åt mig
  • Du kan väl ringa mig ibland, jag pratar gärna sönder alla torra, gråa nätter
  • Livet är en dans på rosor, men det är en dans med svåra steg
  • Och jag är, jävlar i min låda, ingen tanklös idiot.
  • jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår och aldrig älska dig igen
  • Innan mörkret faller, ska jag lämna några varma rader. Ska jag vara din starka vän
  • Jag vill ha dig här på riktigt i natt och suga liv ur din halspulsåder







Lars Winnerbäck

Idag är det en sådan dag. Jag har legat och tittat på en dvd jag har med en livespelning Winnerbäck gjorde i Linköping. Jag får rysningar och känner hur ögonen tåras. Han är en stor man. Han skriver fantastiska texter och för mig har han betytt väldigt mycket. Så jag tänkte skriva ett blogginlägg för att beskriva hur stor denna mannen är.

Jag var på en av hans spelningar i november förra året, i Umeå. Det var verkligen en upplevelse. Jag måste tacka Lisa för att hon fick mig att öppna öronen för hans musik. Hans musik har räddat många ensamma dagar. Han har förgyllt det glada dagarna och hjälpt mig att känna när jag har dåliga dagar. Hans musik har fått mig att känna efter. Han har alltid musik som man lyssnar på och känner - precis sådär känner och tänker jag! Jag skickade några winnerbäck låtar igår till en ofrälst vän, jag hoppas att han verkligen lyssnar och att han tycker om det ;)
Jag kommer skriva några rader från några av hans låtar nedanför. Några kloka ord som fastnat. Det är väl mest för min egen skull, men ni får gärna läsa.


Jag behöver nog en sådan här kväll nu när jag får känna och bara sjunga så högt jag orkar. Jag kan nog varenda låt utantill och jag blir tårögd av vissa textrader.
  • Du är början på nånting nytt och nånting underbart
  • Jag älskar mitt meningslösa liv, hur är ditt liv?
  • Det här är rock!
  • Vi vill ha ett bättre Sverige, åh fan...
  • Jag är ingen soldat. Ställ mig inte i ett led, du får mig aldrig att stå still
  • Jag är hög nu sen den dagen när du kom, ja, jag är hög nu och kan inte somna om. Och jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång, Med dig, med dig, med dig
  • Du tittar snett på poesi men om jag spelar din sång går dom tankarna förbi. Det är ett jävla hyckleri.
  • Jag säger vad jag vill, skit samma om nån skräms, om det blir pinsamt för en del, så är det ändå dom som skäms
  • Vi kallar oss vänner, det är svårt att vara när man längtar och känner, som vilka vänner som helst, vilka mänskor som helst .Ungefär, du kan säga kär
  • Och lägg min sång i din så kan vi fly. Till Bortomland från varje veckorevy staty och parveny
  • Du kan dränka dig i minnen eller litervis med vin, du kan sjunka ner i sörjan och vända dygn - men allt är gjort
  • Om vi förlorar varandra här i vimlet, så minns att jag står bakom dig
  • Du känner skulden och skammen fast du aldrig höll i geväret
    Jag tror på duvan som vet vart den ska. Jag tror på godhet och bättring
  • Vi kunde inte sova. Och jag, sa inte nej. Och du höll mer än allt du lova'. Våra tungor gick som hjulen i ett drev
  • Vad har du gjort ikväll? Och vad har du bestämt? Du sa du behövde tid, du hade tid
  • Vad ska vi göra med vår kärlek som blöder?
  • Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp
  • Jag går hellre framåt mot min vilja än jag vänder
  • Jag är en av alla dom som drabbas, då och då, av nåt jag vill förklara. Jag är en av alla dom som faktiskt aldrig riktigt bara ville vara - en av alla dom. Jag vill vara lite mer för Dig inatt.
  • Och ibland är allting kaos, och jag blir mörkrädd mitt på dan. Ibland behöver jag en paus och du är hyfsat likadan,
    kan vi gå vilse genom stan.

 


Snälla vännen... Ta min hand, jag följer dig vi ska åt samma håll. Du får mig. Jag ska aldrig önska mig nån annanstans


Du repeterar fraser

Jag sitter här i lägenheten med persiennerna nere och äter min kycklingsallad. Jag lyssnar på skön musik på Ipoden och känner hur allt bara försvinner. Jag har jobbat mina 8 timmar och jag känner att allt inte riktigt fungerar som det ska i huvudet. Om ni förstod hur många gäspningar jag har kvävt idag.
Om ni förstod hur många gånger jag sagt "Vill du ha kvittot?" och "på summan?".

Efter att ha sagt det några hundra gånger så tänker jag inte längre på vad jag säger. Jag har kommit på människor som faktiskt inte vet vad de svarar på när de får frågan om de vill "ha det på summan". Så för er ska jag förklara att om du betalar med kort, har du möjlighet att ta ut extra pengar. Så du kan svara - ta det på 100, om du vill ha småpengar. Eller, kan du ta det på en hundring extra? Du väljer själv. Det funkar alltså inte att ta det på ett mindre belopp. ;)

Ikväll blir det nog att åka till Långsjöby och fiska tror jag. Ida ville tydligen ha med mig, eller så var det bara som hon sa. Det märks väl.

Ni får ursäkta om jag skriver hemskt tråkiga inlägg nu ett tag, men när jag kommer hem från jobbet är jag inte den mest sociala. :)


Jag tror... Jag tror på det här... Allt är så underbart att det gör ont, allt är perfekt. Ge mig dig.

mina ögonlock är tunga nu, snart drömmer jag om dig

Idag har det varit en lång dag. Jag har varit andra kassör hela dagen och sprungit runt och räknat mina specialvaror... Det blev en mysig men konstig kväll igår så jag har inte sovit så mycket. Därför gick jag runt och sov på jobbet idag ungefär. Jag måste lära mig att sova med ögonen öppna.

Jag har egentligen ingen som helst lust att skriva, ingenting roligt har hänt. Ida tog körkortet idag så vi var ute och slet raggen. Det var dagens roligaste.. Dagens värsta var nog när sockret gick sönder på bandet, Thomas fick i och för sig städa, det var kul..

Jag känner mig hemskt tråkigt, jag borde sova.


Helt perfekt.... Tack vännen... Jag klarar mig inte utan dig.

RSS 2.0